Đề kiểm tra 1 tiết tiếng anh lớp 7

Lớp 1

Đề thi lớp 1

Lớp 2

Lớp 2 - Kết nối tri thức

Lớp 2 - Chân trời sáng tạo

Lớp 2 - Cánh diều

Tài liệu tđắm đuối khảo

Lớp 3

Lớp 3 - Kết nối tri thức

Lớp 3 - Chân trời sáng sủa tạo

Lớp 3 - Cánh diều

Tài liệu tyêu thích khảo

Lớp 4

Sách giáo khoa

Sách/Vsinh hoạt bài bác tập

Đề thi

Lớp 5

Sách giáo khoa

Sách/Vlàm việc bài xích tập

Đề thi

Lớp 6

Lớp 6 - Kết nối tri thức

Lớp 6 - Chân ttách sáng sủa tạo

Lớp 6 - Cánh diều

Sách/Vngơi nghỉ bài tập

Đề thi

Chuim đề và Trắc nghiệm

Lớp 7

Lớp 7 - Kết nối tri thức

Lớp 7 - Chân ttách sáng tạo

Lớp 7 - Cánh diều

Sách/Vsinh hoạt bài bác tập

Đề thi

Chuim đề & Trắc nghiệm

Lớp 8

Sách giáo khoa

Sách/Vsinh hoạt bài bác tập

Đề thi

Chuyên ổn đề & Trắc nghiệm

Lớp 9

Sách giáo khoa

Sách/Vsinh sống bài xích tập

Đề thi

Chuim đề và Trắc nghiệm

Lớp 10

Lớp 10 - Kết nối tri thức

Lớp 10 - Chân ttránh sáng sủa tạo

Lớp 10 - Cánh diều

Sách/Vlàm việc bài tập

Đề thi

Chulặng đề & Trắc nghiệm

Lớp 11

Sách giáo khoa

Sách/Vnghỉ ngơi bài xích tập

Đề thi

Chuyên đề và Trắc nghiệm

Lớp 12

Sách giáo khoa

Sách/Vở bài bác tập

Đề thi

Chulặng đề và Trắc nghiệm

IT

Ngữ pháp Tiếng Anh

Lập trình Java

Phát triển web

Lập trình C, C++, Python

Cơ sở dữ liệu


*

Top 100 Đề thi Tiếng Anh lớp 7 năm học tập 2022 - 2023 mới nhất | Kết nối trí thức, Cánh diều, Chân ttránh trí tuệ sáng tạo

Bộ 100 Đề thi Tiếng Anh lớp 7 năm học 2022 - 2023 mới nhất đầy đủ Học kì 1 với Học kì 2 bao gồm đề thi thân kì, đề thi học kì gồm giải đáp chi tiết, rất gần kề đề thi bằng lòng giúp học viên ôn luyện và đạt điểm trên cao trong số bài bác thi Tiếng Anh 7.

Bạn đang xem: Đề kiểm tra 1 tiết tiếng anh lớp 7


Mục lục Đề thi Tiếng Anh lớp 7 năm 2022 - 2023 new nhất


Quảng cáo

Bộ đề thi Tiếng Anh lớp 7 Global Success - Kết nối tri thức


- Đề thi Tiếng Anh lớp 7 Giữa kì 1

- Đề thi Tiếng Anh lớp 7 Học kì 1

Sở đề thi Tiếng Anh lớp 7 Friends plus - Chân ttránh sáng tạo


- Đề thi Tiếng Anh lớp 7 Giữa kì 1

- Đề thi Tiếng Anh lớp 7 Học kì 1

Sở đề thi Tiếng Anh lớp 7 Explore English - Cánh diều


- Đề thi Tiếng Anh lớp 7 Giữa kì 1

- Đề thi Tiếng Anh lớp 7 Học kì 1

Lưu trữ: Đề thi Tiếng Anh lớp 7 sách cũ

Bộ đề thi học sinh giỏi

*

Phòng giáo dục và đào tạo cùng Đào tạo nên .....

Đề thi Giữa học tập kì 1

Năm học tập 2022 - 2023

Môn: Tiếng Anh new lớp 7

Thời gian làm bài: phút

(Đề thi số 1)

A – USE OF LANGUAGE.

I. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1. A. charity B. chemistry C. chemical D. mechanic

2. A. help B. benefit C. elderly D. prefer

3. A. provide B. individual C. situation D. children

4. A. tutor B. student C. university D. discuss

II. Choose the correct answers.

5. We should follow the activities from doctors and health ______ in order to keep fit.

A. managers

B. workers

C. people

D. experts

6. Let’s help the street children because they have sầu bad _______.

A. live

B. living conditions

C. ways of life

D. earnings

7. They have sầu decided to ride to lớn work _______ it is good for their health và the environment.

A. so

B. but

C. although

D. because

8. Our school has a programme khổng lồ _______ children from poor families in Ho Chi Minh City.

A. ask

B. offer

C. tutor

D. volunteer

9. Americans _______ the tradition of volunteering & helping one another since the early days of the country.

A. have had

B. has had

C. had

D. khổng lồ have sầu

10. Traditional volunteer activities include _______ money for people in need, cooking and giving food.

A. rising

B. raising

C. getting

D. taking

11. Junk foods are high in fat, sodium and sugar, which can lead lớn ______.

A. fever

B. allergy

C. obesity

D. stomachache

12. Laông chồng of Vi-Ta-Min E can cause skin diseases and ______.

A. tired

B. tiring

C. tiredness

D. tireless

13. If you choose sewing as your hobby, you will ________ your own clothes.

A. get

B. bởi vì

C. take

D. make

14. My brother doesn’t like ice-skating because he thinks it is ________.

A. dangerous

B. danger

C. in danger

D. endangered

III. Put the verbs in brackets in the correct verb tense: the Present Perfect or Past Simple.

15.I (meet) ………………………………………. Robert at the supermarket this morning.

16. Nancy (be)……………………………………. to lớn Viet Nam several times.

17. I (not see) ……………………………………….. your brother yet.

18. When (your father/ give up) ……………………………………….. smoking?

19. I ………………………………………. (be) in London when I was a child.

B– READING.

IV. Read the passage và then decide whether the statements are true (T) or false (F).

Volunteering is one of the things that are very useful lớn you. To your future bosses, volunteer work shows that you are interested in both the world và your future.

Although volunteer work does not bring you money, it gives you a time lớn learn social skills & make a difference in our community.

Volunteers have sầu the chance to lớn teach English, arts, and sports for homeless children. They also help children with health problems, especially children who cannot see, hear và speak.

20. Doing volunteer work is very useful to lớn you………….

21. Volunteering is good for your future job. ………….

22. You can earn a lot of money from volunteering. ………….

23. Volunteers can help homeless children lớn learn English, arts, & learn how khổng lồ play sports. ………

24.Volunteers only help healthy children. ………….

V. Read the passage và answer the questions.

Along with jogging & swimming, cycling is the best all-round forms of exercise. It can help to increase your strength and energy, giving you a stronger heart. You don’t carry the weight of your toàn thân on your feet when cycling. It is also a good form for people with a pain in your feet or your bachồng. You should start your hobby. Doing too quickly can have sầu bad effects.

You should cycle twice or three times a week. If you find you are in pain, you will stop & take a rest.

25. Why is cycling a good khung of exercise?

............................................................................................

26. Why might people with a pain in the baông xã go cycling?

............................................................................................

27. What will happen if you bởi vì too quickly?

............................................................................................

C – WRITING.

VI. Make correct sentences from the words và phrases given.

28. When/ you/ start/ hobby?

............................................................................................

29. so far/ we/ ask/ people/ donate/ books and clothes/ the poor children.

............................................................................................

30. I/ think/ future/ people/ take up/ more/ outdoor activities.

31. My best friend/ not/ like/ mountain climbing/ because/ he/ afraid/ heights.

............................................................................................

VII. Complete the second sentence so that it has the same meaning as the first one.

32. She has never met such a kind man before.

⇒ He is............................................................................................

33. His hobby is collecting toy cars.

⇒ He collects............................................................................................

34. It isn’t necessary to lớn finish the work today.

⇒ You don"t............................................................................................

Đáp án cùng Hướng dẫn làm bài

A

I

1. A

A. charity/ˈtʃærəti/

B. chemistry/ˈkemɪstri/

C. chemical/ˈkemɪkl/

D. mechanic/məˈkænɪk/

Phương án A phần được gạch ốp chân vạc âm là /tʃ/, sót lại vạc âm là /k/

2. D

A.help/help/

B.benefit/ˈbenɪfɪt/

C. elderly/ˈeldəli/

D. prefer/prɪˈfɜː(r)/

Phương thơm án D phần được gạch ốp chân phạt âm là /ɪ/, còn sót lại vạc âm là /e/

3. A

A. provide/prəˈvaɪd/

B. individual/ˌɪndɪˈvɪdʒuəl/

C. situation/ˌsɪtʃuˈeɪʃn/

D. children/ˈtʃɪldrən/

Phương án A phần được gạch ốp chân vạc âm là /aɪ/, còn sót lại vạc âm là/ɪ/

4. D

A. tutor/ˈtjuːtə(r)/

B. student/ˈstjuːdnt/

C. university/ˌjuːnɪˈvɜːsəti/

D. discuss/dɪˈskʌs/

Pmùi hương án D phần được gạch ốp chân phát âm là /ʌ/, còn lại phân phát âm là /juː/

II

5. D

manager (n): cai quản

worker (n): công nhân

people (n): đầy đủ người

expert (n): siêng gia

Tạm dịch: Chúng ta phải theo đúng những hoạt động từ bác sĩ và những chuyên gia sức mạnh để lưu lại dáng vẻ.

6. B

live sầu (v): sinh sống

living conditions (n): điều kiện sống

ways of life (n): giải pháp sống

earnings (n): thu nhập

Tạm dịch: Hãy hỗ trợ trẻ em đường phố vì chưng bọn chúng tất cả điều kiện sống tệ.

7. D

A. so + S + V: vậy nên…

B. but + S +V: nhưng…

C. although + S + V: tuy nhiên

D. because + S + V: bởi vì vì…

2 mệnh đề màn ý nghĩa nguim nhân – kết quả => cần sử dụng “because”

Tạm dịch: Họ đang ra quyết định giẫm xe pháo đi làm việc cũng chính vì nó tốt mang đến sức mạnh và môi trường.

8. C

A. ask (v): thử khám phá, đòi hỏi

B. offer (n): đề nghị

C. tutor (v): giáo viên, dạy kèm

D. volunteer (v): tình nguyện

Tạm dịch: Trường học tập của công ty chúng tôi bao gồm một chương trình để dạy dỗ kèm trẻ em từ hầu hết gia đình nghèo làm việc đô thị Hồ Chí Minh.

9. A

Dấu hiệu: “since” – kể từ khi

Cách dùng: Diễn tả hành vi sẽ xảy ra vào vượt khứ đọng và còn tiếp tục cho hiện thời.

Cấu trúc: S + have/ has + Vp2.

Tạm dịch: Người Mỹ đang tất cả truyền thống lịch sử thao tác tự nguyện với trợ giúp nhau trường đoản cú đông đảo ngày đầu của đất nước.

10. B

raise money: khiến quỹ

Tạm dịch: Các vận động tình nguyện truyền thống bao hàm khiến quỹ cho những người đề nghị , đun nấu cùng vạc món ăn.

11. C

A. fever (n): tí hon

B. allergy (n): dị ứng

C. obesity (n): bụ bẫm

D. stomachabít (n): nhức bụng

Tạm dịch: Thức ăn uống nkhô hanh có các chất hóa học bự, natri với đường cao dòng nhưng mà có thể dẫn mang lại béo tốt.

12. C

Trước “and” là danh từ bỏ “skin diseases” ⇒ khu vực trống phải điền danh từ

A. tired (adj): căng thẳng

B. tiring (adj): mệt mỏi mỏi

C. tiredness (n): sự mệt mỏi

D. tiredless (adj): ko mệt mỏi mỏi

Tạm dịch: Thiếu Vi-Ta-Min E có thể tạo ra căn bệnh về da với sự căng thẳng.

13. D

make clothes: tạo sự quần áo

Tạm dịch: Nếu bạn chọn may vá nhỏng sở thích của chính bản thân mình, các bạn sẽ tạo nên sự áo xống mang lại bao gồm các bạn.

14. A

A. dangerous (adj): gian nguy

B. danger (n): sự nguy hiểm

C. in danger : chạm chán nguy hại

D. endangered (adj): nguy cơ tuyệt chủng

Tạm dịch: Anh trai tôi ko thích hợp tđuổi băng do anh ấy nghĩ về nó nguy hại.

III

15. have met

Cách dùng: Diễn tả một hành động xẩy ra vào vượt khđọng tuy nhiên không xác định, với ý muốn thừa nhận rất mạnh vào kết quả.

Cấu trúc: S + have/ has + Vp2

Tạm dịch: Tôi đã gặp mặt Robert sinh hoạt ẩm thực sáng nay.

16. has been

Cách dùng: Diễn tả một hành vi xảy ra vào quá khđọng dẫu vậy không xác định, cùng ao ước nhận rất mạnh tay vào tác dụng.

Cấu trúc: S + have/ has + Vp2

Tạm dịch: Nancy đang đi vào toàn quốc một vài ba lần.

17. haven’t seen

Cách dùng: Diễn tả một hành động xẩy ra trong vượt khđọng, kéo dãn dài mang lại ngày nay và rất có thể thường xuyên xảy ra sau này.

Cấu trúc câu bao phủ định: S + haven’t/ hasn’t + Vp2 + yet.

Tạm dịch: Tôi vẫn không gặp anh trai mình.

18. did your father give sầu up

Cách dùng: Diễn tả hành động đang xẩy ra cùng dứt trong quá khứ

Cấu trúc câu hỏi: Wh/H + did + S + V_nguyên ổn thể?

Tạm dịch: Bố của công ty quăng quật thuốc lá lúc nào?

19. was

Cách dùng: Diễn tả hành vi đã xảy ra và chấm dứt trong quá khứ

Cấu trúc: S + was/ were …

Tạm dịch: Tôi đã nghỉ ngơi London lúc tôi còn bé dại.

B

IV

đôi mươi. T

Làm vấn đề tự nguyện cực kỳ hữu dụng đến bạn

Thông tin: Volunteering is one of the things that are very useful to lớn you.

Tạm dịch: Tình nguyện là 1 trong những giữa những quá trình rất hữu dụng so với chúng ta.

21. T

Làm tự nguyện giỏi mang đến công việc tương lai của công ty.

Thông tin: To your future bosses, volunteer work shows that you are interested in both the world và your future.

Tạm dịch: Đối với các ông chủ tương lai của chúng ta, quá trình tình nguyện cho biết rằng các bạn quyên tâm đến cả trái đất và tương lai của chính bản thân mình.

22. F

quý khách hàng rất có thể kiếm rất nhiều chi phí từ việc có tác dụng tự nguyện.

Thông tin: Although volunteer work does not bring you money,…

Tạm dịch: Mặc mặc dù các bước tự nguyện không đem về tiền cho bạn,…

23. T

Những tự nguyện viên rất có thể góp tín đồ vô gia cư học tập giờ Anh, nghệ thuật cùng học làm thể làm sao để đùa thể thao.

Thông tin: Volunteers have sầu the chance to teach English, arts, và sports for homeless children.

Tạm dịch: Các tự nguyện viên tất cả thời cơ dạy dỗ tiếng Anh, nghệ thuật và thẩm mỹ cùng thể thao đến trẻ nhỏ vô gia cư.

24. F

Những tình nguyện viên chỉ hỗ trợ đông đảo đứa ttốt mạnh mẽ.

Thông tin: They also help children with health problems, especially children who cannot see, hear and speak.

Tạm dịch: Họ cũng giúp trẻ nhỏ có vấn đề về sức mạnh, đặc biệt là trẻ em không thể quan sát, nghe cùng nói.

Dịch đoạn văn:

Tình nguyện là một trong số những quá trình siêu hữu dụng so với chúng ta. Đối cùng với các ông nhà sau này của bạn, công việc tự nguyện cho biết thêm rằng chúng ta quyên tâm tới cả quả đât cùng sau này của bản thân.Mặc cho dù quá trình tự nguyện không mang đến chi phí cho chính mình, dẫu vậy nó đưa về cho chính mình thời hạn để học những kĩ năng thôn hội với tạo nên sự biệt lập vào xã hội của chúng ta.Các tình nguyện viên gồm thời cơ dạy dỗ giờ Anh, nghệ thuật và thẩm mỹ cùng thể dục mang đến trẻ em vô gia cư. Họ cũng góp trẻ em có vụ việc về sức mạnh, đặc biệt là trẻ em thiết yếu nhìn, nghe cùng nói.

V

25. Because it can help to lớn increase your strength and energy, giving you a stronger heart.

Vì sao giẫm xe pháo là một vẻ ngoài thể thao tốt?

Thông tin: Along with jogging và swimming, cycling is the best all-round forms of exercise. It can help to lớn increase your strength and energy, giving you a stronger heart.

Tạm dịch: Cùng cùng với chạy cỗ cùng lượn lờ bơi lội, đạp xe cộ là vẻ ngoài đàn dục toàn diện tốt nhất. Nó có thể giúp bức tốc sức mạnh và năng lượng của công ty, mang lại cho mình một trái tyên ổn mạnh bạo hơn.

26. Because you don’t carry the weight of your body toàn thân on your feet when cycling.

Vì sao đông đảo fan rất có thể bị đau sống lưng hoàn toàn có thể giẫm xe?

Thông tin: You don’t carry the weight of your body toàn thân on your feet when cycling. It is also a good form for people with a pain in your feet or your bachồng.

Tạm dịch: Quý Khách không hẳn gánh trọng lượng cơ thể trên đôi chân của chính bản thân mình Khi giẫm xe pháo. Nó cũng là 1 vẻ ngoài giỏi cho người bị đau ngơi nghỉ cẳng chân hoặc sườn lưng của chúng ta.

27. If you vì chưng too quickly, it can have sầu bad effects.

Cthị trấn gì đã xẩy ra nếu khách hàng giẫm xe cộ vượt nhanh?

Thông tin: Doing too quickly can have bad effects.

Tạm dịch: Đạp xe cộ vượt nkhô nóng có thể tất cả công dụng xấu.

Dịch đoạn văn:

Cùng cùng với chạy cỗ với bơi lội, đạp xe là hình thức bạn bè dục trọn vẹn cực tốt. Nó hoàn toàn có thể giúp bức tốc sức mạnh với năng lượng của doanh nghiệp, đem về cho chính mình một trái tyên ổn mạnh mẽ rộng. quý khách hàng chưa phải gánh trọng lượng cơ thể trên đôi bàn chân của mình lúc giẫm xe cộ. Nó cũng là một hiệ tượng tốt cho những người bị đau làm việc bàn chân hoặc lưng của công ty. Bạn bắt buộc ban đầu sở thích của mình. Đạp xe cộ vượt nkhô hanh hoàn toàn có thể bao gồm công dụng xấu.

quý khách đề nghị giẫm xe nhì lần hoặc tía lần 1 tuần. Nếu chúng ta thấy mình bị đau, các bạn sẽ dừng lại và sinh hoạt.

C

VI

28. When did you start your hobby?

Cấu trúc câu hỏi cùng với từ để hỏi: “Wh/H + trợ động tự + S + V_nguyên thể?

Tạm dịch: Quý khách hàng bước đầu sở thích của người sử dụng Lúc nào?

29. We have sầu asked people khổng lồ donate books and clothes for the poor children so far.

Dấu hiệu: “so far” –“ngay sát đây”

Cách dùng: Diễn tả hành vi đang xẩy ra trong quá khứ đọng cùng còn tiếp diễn cho hiện nay tại/ kết quả còn sinh hoạt bây chừ.

Cấu trúc: S + have/ has + Ved/VP2

Tạm dịch: Chúng tôi vẫn hỏi gần như fan để quyên góp sách và áo xống cho trẻ nhỏ nghèo cách đây không lâu.

30. I think that in the future, people will take up more outdoor activities.

Cách dùng: Diễn tả hành động đã xảy ra sau này, dự đoán thù nhờ vào chủ kiến cá nhân

Cấu trúc: S + will/ won’t + V_nguyên thể.

Tạm dịch: Tôi nghĩ sau đây mọi người sẽ ban đầu theo xua nhiều vận động xung quanh ttách hơn.

31. My best frikết thúc doesn’t lượt thích mountain climbing because he’s afraid of heights.

S + V + because + S + V: do vì…

Tạm dịch: Quý khách hàng thân của tớ không phù hợp leo núi bởi cậu ấy sợ hãi các nơi trên cao.

VII

32. He is the kindest man (that) she has ever met.

S + have/ has + never + Vp2 such + (a/an) + adj + N before

= N + tobe + tính tự so sánh hơn độc nhất + (that) + S + have/ has + ever + Vp2

Tạm dịch: Cô ấy chưa từng chạm mặt một bạn lũ ông giỏi như thế trước đó.

= Anh ấy là người bọn ông cực tốt nhưng mà cô ấy đã có lần gặp mặt.

33. 33. He collects toy cars as a hobby.

V + as + N: có tác dụng đồ vật gi nlỗi chiếc gì

collect toy cars as a hobby: học hỏi ô tô trang bị chơi như một ssống thích

Tạm dịch: Ssinh hoạt đam mê của anh ấy ấy là sưu tầm xe hơi trang bị đùa.

= Anh ấy tham khảo xe hơi đồ gia dụng đùa nlỗi một sở thích.

34. You don’t need lớn finish the work today.

don’t need + khổng lồ V_nguyên ổn thể: không đề xuất làm gì

Tạm dịch: Nó là không quan trọng để dứt quá trình từ bây giờ.

= quý khách ko đề nghị kết thúc quá trình hôm nay.

Phòng giáo dục và đào tạo và Đào chế tạo ra .....

Đề thi Học kì 1

Năm học 2022 - 2023

Môn: Tiếng Anh bắt đầu lớp 7

Thời gian làm cho bài: phút

(Đề thi số 1)

I. Circle the letter A, B, C or D to indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

1. A. bản đồ B. hat C. cap D. what

2. A. sort B. bottle C. roll D. coffee

3. A. daughter B. sauce C. aunt D. laundry

4. A. was B. walk C. water D. wall

5. A. morning B. forget C. pork D. forty

II. Choose the best word or phrase (A, B, C or D) khổng lồ complete each sentence below.

1. “………! Can you tell me the way to lớn the food shop?”

A. Thank you B. All right C. Listen D. Excuse me

2. …………… that street and the food siêu thị is at the next corner.

A. Go along B. Turn right C. On the left D. Turn on

3. I don’t often go to school by bus because it ………… a lot of time. Riding a bicycle is healthier.

A. spends B. has C. takes D. gets

4. The doctor says my father will become ill ……………. he stops smoking.

A. until B. when C. unless D. if

5. He bought …………. books and then left for home.

A. much more B. a few C. a lot D. a little

6. Ngoc ……………. eating fast food because it’s not good for her health.

A. likes B. loves C. hates D. enjoys

7. If you want khổng lồ live long, you………….eat much red meat.

A. should B. needn’t C. have to lớn D. shouldn’t

8. Don’t read in bed, …………. you’ll harm your eyes.

A. or B. if C. but D. yet

9. I ………..playing board games interesting because I can play them with my friends.

A. think B. find C. say D. tell

10. Before moving to Ha Noi, my parents ……………in Ha Nam.

A. have lived B. have been living C. lived D. live

III. Match a question in column A with a correct answer in column B.

Column A Column B

1. Can I help you?

A. I’d lượt thích some rice.

2. How much beef vì you want?

B. Two dollars.

3. What vị you need?

C. A dozen, please.

4. How many eat would you like?

D. Yes. I’d like some green tea.

5. How much is loaf of bread?

E. One kilo, please.

Answer:

1-

2-

3-

4-

5-

IV. Write the correct size of each verb in brackets to complete the following sentences.

1. Lan và her father (visit) …………….. the Temple of Literature last week.

2. America (discover) ……………….by Christopher Columbus.

3. They (not start) ……………….the project yet.

4. My brother hates (do) ………………the same things day after day.

5. My brother usually (go) …………………fishing in his không lấy phí time.

V. Choose a suitable word from the box lớn fill in each gap to complete the passage.

lịch sự competition enjoys bought on

Minh’s hobby is singing. She (1) ……………… singing very much. When her brother (2) ………………… a karaoke set last month, Minh was so glad that she (3) ………………….. every day after dinner. She likes lớn sing only English songs. In fact, she has already sung all the songs found (4) ………………… the karaoke discs. Minc is singing in the karaoke (5) ……………….. organized by the RC Center this Saturday. Her family is going there to support her.

VI. Read the passage và choose the best answer.

You can recycle many types of glass. Glass food and beverage containers can be reused và recycled many times. (In fact, only bulbs, ceramic glass, dishes and window glass can’t be recycled.)

Glass is made from soda ash, sand & lime. If it’s thrown away, it stays there indefinitely because glass never breaks down inlớn its original ingredients. To be recycled, glass is sorted by color, crushed into lớn small pieces and melted down inkhổng lồ a liquid. Then, it is molded into lớn new glass containers.

1. Which of the following can be recycled?

A. glass food and beverage containers B. bulbs

C. dishes and window glass D. ceramic glass

2. What does the word “reused” in line 2 mean?

A. use something again. B. use all of thing

C. throw something away D. not buying things which are over packed

3. Glass ………………….

A. is made from sodomain authority ash, s& and lime

B. stays there indefinitely if it’s thrown away

C. never breaks down into its original ingredients

D. all are correct

4. What does the word “its” in line 5 refer to?

A. glass B. dash C. svà D. lime

5. When people recycle glass, they ………………..

A. sort it by color và crush it into lớn small pieces

B. melt it inlớn containers

C. mold it inlớn containers

D. all are correct

VII. Make sentences using the words and phrases given.

1. He/ has/ flu/./ he/ keep/ sneezing/ coughing/.

....................................................................................

2. Listen/ music/ in/ free/ time/ is/ my/ favourite/ hobby/.

....................................................................................

3. My brother/ enjoy/ play/ piano/ when/ he/ young/.

....................................................................................

4. In/ future/,/ I travel/ around/ Viet Nam.

....................................................................................

5. Nhung/ already/ finish/ the homework/.

....................................................................................

VIII. Rewrite each of the following sentences in such a way that means exactly the same as the sentence printed before it.

1. The painting is bigger than the photograph. (not as …as)

The photograph ...........................................................................

2. They sell tickets at the gate of the tourist site.

Tickets ..............................................................................

3. The market does not have any carrots.

There ............................................................................

4. They didn’t go camping yesterday because it rained heavily.

Because of ...........................................................................

5. Be careful or you’ll hurt yourself.

If you are ...........................................................................

Đáp án & Thang điểm

I. Circle the letter A, B, C or D khổng lồ indicate the word whose underlined part is pronounced differently from that of the rest in each of the following questions.

1. D 2. C 3. C 4. A 5. B

II. Choose the best word or phrase (A, B, C or D) to lớn complete each sentence below

1. D 2. A 3. C 4. C 5. B

6. C 7. D 8. A 9. B 10. C

III. Match a question in column A with a correct answer in column B.

1. D 2. E 3. A 4. C 5. B

IV. Write the correct form of each verb in brackets to lớn complete the following sentences.

1. visited 2. was discovered 3. haven’t started

4. doing 5. goes

V. Choose a suitable word from the box khổng lồ fill in each gap lớn complete the passage.

1. enjoys 2. bought 3. sang trọng 4. on 5. competition

VI. Read the passage và choose the best answer.

1. A 2. A 3. D 4. A 5. D

VII. Make sentences using the words & phrases given.

1. He has flu. He keeps sneezing và coughing.

2. Listening to lớn music in the không tính tiền time is my favourite hobby.

3. My brother enjoyed playing the piano when he was very young.

4. In the future, I’ll travel around Viet Nam.

5. Nhung has already finished all the homework.

VIII. Rewrite each of the following sentences in such a way that means exactly the same as the sentence printed before it.

1. The photograph is not as big as the paiting.

2. Tickets are sold at the gate of the tourist site.

3. There are not any carrots in the market.

4. Because of the heavy rain, they didn’t go camping yesterday.

5. If you are not careful, you’ll hurt yourself.

Phòng Giáo dục với Đào tạo thành .....

Đề thi Giữa học kì 2

Năm học 2022 - 2023

Môn: Tiếng Anh bắt đầu lớp 7

Thời gian làm bài: phút

(Đề thi số 1)

A. PRONUNCIATION:

Circle the word that has the underlined part pronounced differently from others.

1. A. washed B. watched C. looked D. closed

2. A. sugar B. scared C. shy D. surprise

3. A. late B. gate C. hilarious D. hate

4. A. house B. hour C. horrible D. horror

5. A. fight B. sight C. religious D. light

B. GRAMMAR AND VOCABULARY

I. Give the right size of the words in brackets

1. Her……………………..was excellent (PERFORM)

2.

Xem thêm: Nơi Bán Giường Gội Đầu Thanh Lý Giường Gội Đầu Hà Nội Mới Nhất 2021

Many………………...... activities are held every year. (CULTURE)

3. Birthday is a family………………………. (CELEBRATE)

4. The football match was very………………………… (ECXITE)

5. I am………………….. that he won the prize (AMAZE)

II. Choose the best answer lớn complete the sentences

1, We should have a ……………… check-up every six months.

A. medical B. medicine

C. hospital D. aspirin

2, Ba is ……………… in his medical record at the moment.

A. fill B. fills

C. lớn fill D. filling

3, They ....................... in that factory since last Monday.

A. didn"t work B. worked

C. haven"t worked D. work

4, How ……………… are you? 1.5 meter in height.

A. high B. tall

C. height D. long

5, What was ……………… with her?

A. problem B. matter

C. wrong D. feeling

6, People feel ……………… when they catch the cold.

A. pleasant B. unpleasant

C. pleased D. unpleased

7, She has a pain ……………… her baông xã.

A. on B. in

C. at D. with

8, I ……………… for class.

A. am never late B.am late never

C. late am never D. never am late

9, That work is good ……………… hlặng.

A. for B. at

C. with D. on

10, The oto is different ……………… mine.

A. with B. from

C. lớn D. for

III. Make questions for the underlined parts .

1, The Robinsons visited Ho Chi Minch city a few weeks ago.

……………………………………………………………………………………….

2, She bought a lot of different gifts for her friends.

……………………………………………………………………………………….

3, My vacation in Nha Trang was very wonderful.

……………………………………………………………………………………….

4, Lan has hung the poster on the wall.

……………………………………………………………………………………….

5, They ate lunch in a famous restaurant with their friends.

……………………………………………………………………………………….

C. READING: Read the passage & answer the questions below

Yesterday was Sunday. We didn’t work. We all stayed at home page. In the morning my father planted some trees and then watered them. He always likes doing the gardening. My mother tidied our house then cooked a good lunch. I watched TV then helped my mother with the housework. I cleaned the floor và dusted the furniture. My brother listened to music. In the afternoon one of my father’s friend visited us. They talked và played chess together. My brother pained a nice picture. I learned my lessons. We were busy all day but everybody was very happy.

1. Why did they stay at trang chính yesterday?

………………………………………………………..

2. What did her father vày in the morning?

………………………………………………………..

3. Did she help her mother with the housework?

………………………………………………………..

4. Who visited them in the afternoon?

………………………………………………………..

5. Were they happy on that day?

………………………………………………………..

D. WRITING

Rewrite the sentences with the same meaning

1. The distance from Ha Noi to lớn Hai Phong is about 100 km

→ It is about……………………………………………………………………………………………………

2. What is the distance between Hai Duong to Hue?

→ How……………………………………………………………………………………………………

3. She usually walked to lớn school last year.

→ She used……………………………………………………………………………………………………

4. Although he studied hard, he didn’t pass the exam

→ Despite……………………………………………………………………………………………………

Đáp án và Thang điểm

A. PRONUNCIATION:

1. D 2. B 3. C 4. B 5. C

B. GRAMMAR AND VOCABULARY

I. Give the right form of the words in brackets

1. performance

2. cultural

3. celebration

4. exciting

5. amazed

II. Choose the best answer lớn complete the sentences

1. A 2. D 3. C 4. B 5. C
6. B 7. A 8. A 9. A 10. B

III. Make questions for the underlined parts .

1. When did the Robinsons visit Hồ Chí Minh city?

2. What did she buy for her friends?

3. How was your vacation in Nha Trang?

4. Where has Lan hung the poster?

5. Who did they eat lunch in a famous restaurant with?

C. READING:

1. Yesterday was Sunday.

2. Planting & watering some trees.

3. Yes, she did.

4. One of her father’s friend.

5. Yes, they were.

D. WRITING

1. It’s about 100km from Hanoi lớn Hai Phong

2. How far is it from Hai Duong lớn Hue?

3. She used lớn walk to lớn school last year.

4. Despite studying hard, he didn’t pass the exam.

Phòng Giáo dục đào tạo cùng Đào chế tạo ra .....

Đề thi Học kì 2

Năm học tập 2022 - 2023

Môn: Tiếng Anh mới lớp 7

Thời gian làm cho bài: phút

(Đề thi số 1)

A. READING COMPREHENSION:

I. Read the passage and decide if the statement is True or False.

In Britain, the climate is not very good. There are very few hot days & it rains a lot. Because of this, people spkết thúc a lot of time at home. Generally, British homes have a lot of furniture in them, carpets on the floors và heavy curtains.

Many houses in Britain are old. Many of them are over one hundred years old. Often, they vị not have sầu enough insulation & the heat goes out through the windows, the doors và up the chimney.

Because of the climate, people in Britain have sầu to send a lot of money on heating. Many houses have special system called “central heating”. The heats all the rooms và, at the same time, heats the hot water. Houses without central heating often have gas, electric or coal fires. The rooms in most British houses are quite small.

New houses are much better. They have two layers of glass in the windows khổng lồ stop the heat going out.

............. 1. The weather is not very good, so British people spend much time at home.

............. 2. The heat goes out through the windows, the doors và up the chimney.

............. 3. People have lớn spkết thúc a lot of money on heating because the climate is quite bad.

............. 4. Houses without central heating rarely have sầu gas, electric or coal fires.

............. 5. New houses usually have two layers of glass in the windows khổng lồ stop the heat going out.

II. Read the text about Kirsten Dunst & answer the questions that follow.

Kirsten Dunst was born in New Jersey , USA, in 1982. Her acting career began at the age of three when she appeared in her first TV advert. She made her film debut with a small part in Woody Allen’s New York Stories (1989).

In 1994, she got her big break in Interview with the Vampire, performing with famous megastars Brad Pitt and Tom Cruise. Her performance as a creepy kid earned her Golden Globe nomination, the MTV Award for Best Breakthrough Performance và the Saturn award for Best Young actress.

Over the next few years, she started in more hit movies including Little Women (1994), Jumanji (1995), the lãng mạn Get Over It (2001) & Mona Lisa Smile with Julia Roberts (2003). However, her most successful films are the Spider-Man film (2002-2004) with Tobey Maguire, where she plays the parts of superanh hùng Spider-Man’s girlfriend, Mary Jane.

1. When and where was Kirsten Dunst born?

……………………………………………………………………………………………………………………………………

2. What was the first film?

……………………………………………………………………………………………………………………………………

3. What part did she play in Interview with the Vampire?

……………………………………………………………………………………………………………………………………

4. What awards did she win for her performance in Interview with the Vampire?

……………………………………………………………………………………………………………………………………

5. What are her most successful films?

……………………………………………………………………………………………………………………………………

B. WRITING:

I. Make questions for the underlined parts.

1. It is about two kilometers from my house lớn school?

……………………………………………………………………………………………………………………………………

2. He goes khổng lồ work by oto.

……………………………………………………………………………………………………………………………………

3. It took me twenty minutes lớn walk to lớn school.

……………………………………………………………………………………………………………………………………

4. We will go lớn the Flower Festival in Da Lat next year.

……………………………………………………………………………………………………………………………………

II. Complete the sentences with the correct form of the words in brackets.

1. I love the .......................................... of folk songs.(PERFORM)

2. We held the Mid-Autumn festivals in ...................................house. (CULTURE)

3. The Thanksgiving is a .........................................festival. (SEASON)

4. He had an accident last week because he drove........................(CAREFUL)

III. Rewrite the sentences, using the words given.

1. The distance from my house to lớn Ha Noi is over 20 kilometers.

→It’s……………………………………………………………………………………………………………………………………

2. My brother often watched TV in his không tính tiền time last year, but he no longer does it.

→My brother used……………………………………………………………………………………………………………………………………

3. People in the countryside will use much biogas in the future.

→Much……………………………………………………………………………………………………………………………………

4. These flowers are Lan’s.

→These are……………………………………………………………………………………………………………………………………

Đáp án và Thang điểm

A. READING COMPREHENSION:

I. Read the passage and decide if the statement is True or False.

1. T 2. T 3. F 4. F 5. T

II. Read the text about Kirsten Dunst and answer the questions that follow.

1. She was born in USA in 1982

2. It was Thủ đô New York stories.

3. She played the part of a creepy kid.

4. She won the MTV award for Best Breakthrough Performance and the Saturn award for Best Young Actress.

5. Her most success films are the Spider-Man films.

B. WRITING:

I. Make questions for the underlined parts.

1. How far is it from your house lớn school?

2. How does he go to school?

3. How long did it take you to lớn walk to school?

4. When will you go lớn the Flower Festival in Da Lat?

II. Complete the sentences with the correct size of the words in brackets.

1. performance(s) 2. cultural 3. seasonal 4. carelessly

III. Rewrite the sentences, using the words given.

1. It’s over đôi mươi kilometers from my house to Ha Noi.

2. My brother used to lớn watch TV in his free time last year.

3. Much biogas will be used in the countryside in the future.

4. These are Lan’s flowers.

....................................

....................................

....................................

Trên đấy là phần cầm tắt một trong những đề thi trong những bộ đề thi Tiếng Anh bắt đầu lớp 7 năm học tập 2022 - 2023 Học kì 1 cùng Học kì 2, để xem không hề thiếu mời quí bạn đọc lựa chọn một trong số bộ đề thi ngơi nghỉ trên!